Семенюк: зараз продавати "Укртелеком" не варто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк: зараз продавати "Укртелеком" не варто

Фондовий ринок
335
Голова Фонду державного майна України Валентина Семенюк-Самсоненко вважає, що в даний час не можна вести мову про продаж ВАТ "Укртелеком" через зниження вартості його акцій.
Про це вона заявила в інтерв’ю радіо “Свобода”.
За словами Семенюк-Самсоненко, за номіналом однієї акції у 25 копійок "Укртелеком" коштував 850 млн. доларів, і всі хотіли купити ці акції. Коли ж продали акції по 1,95 грн. – це вже було майже 4,7 млрд. доларів. На сьогодні рівень падіння акцій ВАТ нижчий навіть від номіналу, тому говорити про продаж "Укртелекому" неможливо.
В Україні, сказала Семенюк-Самсоненко, є ще що продавати, крім Одеського припортового заводу та "Укртелекому". Це і два ювелірні заводи, і компанії, що займаються енергетикою. Всього у власності держави залишилось 20,3% майна.
За словами голови Фонду держмайна, 80% підприємств знаходиться у приватній власності – "у капіталістів". І ті з них, хто не буде забезпечувати людей роботою, зарплатою, або не виконуватиме умов договорів, можуть втратити цю власність, попередила Семенюк-Самсоненко.
Вона також поскаржилася, що сьогодні дуже складно потрапити на будь-який телеканал чи радіо без грошей.
ВАТ "Укртелеком" - національний оператор фіксованого зв`язку (більше 10 млн. абонентів), надає також послуги мобільного зв`язку (більше 16 тис. абонентів).
Дохід компанії в 2007 році становив більше 8 млрд. грн., чистий прибуток - 267 млн. грн., що порівняно з 2006 роком менше на 40%, а з 2005 роком - в 2 рази.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас