У Хмельницькій області викрали і продали 200 елітних машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Хмельницькій області викрали і продали 200 елітних машин

Кримінал
830
Іномарки брали за півціни родичі правоохоронців. У Хмельницькій області через півроку "полювання" затримали авто-банду, що підозрюється в тому, що викралала близько двохсот елітних іномарок і зробила з них машини-двійники.
"Ми затримали близько десяти осіб, які підозрюються у викраденнях дорогих авто. Вони перебивали номери кузова і двигуна, підробляли документи та продавали авто за півціни. Наприклад, джипи BMW X5 ішли не дорожче $15-20 тисяч, а новий "Мерседес" - усього за $25 тисяч. Уже відомо, що крадені машини купили родичі правоохоронців у декількох областях, знаючи про кримінальне минуле машин. Але це ще не все. У банди була база даних ДАІ, використовуючи яку вони наносили на агрегати номери інших автомобілів. Виходило, що крадене авто їздить, приміром, у Вінницькій області, а інше з такими ж самими номерами - у Закарпатті", - розповів "Сьогодні" начальник прес-служби облміліції Віктор Коверзюк.
Міліціонер також зізнався, що багато нових власників крадених автомобілів - впливові в країні люди. Серед них, за словами Коверзюка, виявився навіть співробітник прокуратури.
У МВС повідомляють, що люди, що купили іномарки за підозріло низькими цінами, довідавшись про затримку банди і боячись позбутися авто, від гріха подалі почали їх ховати. Правоохоронці радять здатися добровільно, тоді вони будуть потерпілими, а не скупниками краденого або навіть співучасниками.
За одну добу удалося знайти відразу 8 іномарок-двійників. Серед крадених авто був виявлений дорогий "Порше", що, за словами міліції, був невідомо як завезений в Україну. Також, як повідомляють у відомстві, допомагати автомафії могли впливові співробітники різних держвідомств, які покликані контролювати дотримання законів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас