Експерт: Пасивність Центробанку може девальвувати гривню до долара до рівня 7 грн за дол., а можливо і вище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Пасивність Центробанку може девальвувати гривню до долара до рівня 7 грн за дол., а можливо і вище

Валюта
5270
Досить великі, у порівнянні з наявними золотовалютними запасами України, зовнішні зобов'язання та істотне погіршення ситуації із припливом валюти в країну будуть продовжувати змушувати Національний банк України займати дуже стриману позицію відносно курсової підтримки національної грошової одиниці. Про це FINANCE.UA повідомляє Генеральний директор КУА "ІНЕКО-ІНВЕСТ" Олег Морква підбиваючи підсумки поточного тижня.
На його думку, така пасивність українського Центробанку, поряд з дефіцитом, що підсилюється, валюти в банківській системі може девальвувати гривню до долара США ще до кінця року до рівня 7 грн./1$, а можливо і вище.
У понеділок 27 жовтня Рада НБУ збирається провести позачергове засідання, присвячене економічній ситуації в країні і монетарній політиці Національного банку, на якому можливо будуть затверджені нові параметри меж курсового коридору, що враховують перспективи девальвації гривні.
"На жаль, Україна вже опинилася в настільки складній ситуації, коли із цілого переліку економічних проблем, необхідно просто виділити найбільш пріоритетні та сконцентруватися на вирішенні тільки найважливіших для життєдіяльності країни завдань, відклавши інші до кращих часів", - відзначає Морква.
За його словами, для пожвавлення економічного розвитку країни в цей час гостро необхідні фінансові ресурси або в якості не надто дорогих кредитів, або довгострокових інвестиційних уливань.
"В умовах гострої світової фінансової кризи, дефіциту, як ліквідності, так і довіри, серйозні інвестиції в Україну в найближчі місяці не прийдуть, тому виживати доведеться, насамперед, за рахунок власних внутрішніх можливостей. У таких умовах одночасно і головною жертвою, і головним інструментом для порятунку української економіки стане істотна девальвація національної грошової одиниці України", - говорить експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас