НБУ: Світова криза піде на спад після виборів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Світова криза піде на спад після виборів у США

Казна та Політика
2424
Світова криза піде на спад по закінченні президентських виборів у США. Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив заступник голови Нацбанку Олександр Савченко. "Коли світова криза стухне... будуть усі тікати від долара", - сказав він.
На переконання Савченка, по завершенні світової кризи "гривня відіграє своє".
Крім того він прогнозує, що офіційний курс гривні відносно долара протягом найближчих одного-двох місяців наблизиться до ринкового і "зіллється з ним". За його словами, в Україні будуть два курси - готівковий і безготівковий.
Останнім часом в Україні різко виріс курс долара незважаючи на те, що інтервенції НБУ на міжбанківському валютному ринку в жовтні склали 2,4 млрд дол. Так, сьогодні торги на міжбанку завершилися в діапазоні 5,92-5,97 грн/дол.
Відзначимо, що НБУ у свою чергу значно знизив курс національної валюти. Зокрема 22 жовтня він подолав межу 5 грн/дол., склавши 5,01 грн/дол, сьогодні офіційний курс досяг 5,09 грн/дол., а на завтра регулятор установив його на рівні 5,15 грн/дол. На думку експертів та учасників ринку цей факт разом з недостатнім рівнем інтервенцій та їхньою курсовою динамікою можуть свідчити про перехід регулятора до політики плавного ослаблення курсу.
Разом з тим необхідно нагадати, що вибори президента Сполучених Штатів відбудуться 4 листопада 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас