Банки можуть одержати право на позасудове вилучення майна боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки можуть одержати право на позасудове вилучення майна боржників

Кредит&Депозит
3788
Кабінет Міністрів пропонує дати дозвіл банкам на позасудове стягнення з позичальників майна, що надавалося банкам як забезпечення кредиту.
Такі новації передбачені у винесених на розгляд Верховної Ради змінах у закон України "Про заставу" у частині статті 20 "Обертання стягнення на закладене майно".
"Обертання стягнення на заставне майно здійснюється за рішенням суду або третейського суду, на підставі виконавчого підпису нотаріуса, якщо інше не передбачене законом або договором застави, а також у позасудовому порядку банками, у випадку невиконання взятих зобов'язань позичальниками, майно яких є забезпеченням цих зобов'язань. Обертання стягнення на заставне майно державного підприємства (підприємства, не менше п'ятдесяти відсотків акцій (часток, паїв) якого перебуває в державній власності) здійснюється за рішенням суду", - приводить норму законопроекту УНІАН.
Дані новації не стосуються державних підприємств - тільки громадян (фізичних осіб), приватних підприємців і власників недержавних підприємств.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас