Експерт: Країнам СНД потрібно створити власну платіжну систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Країнам СНД потрібно створити власну платіжну систему

703
Країнам СНД необхідно створювати єдину платіжну систему, повідомив гендиректор Фінансово-банківської ради СНД Павло Нефідов.
"У цей час у світі формуються закриті фінансові системи, наприклад ЄС, що створює власну платіжну систему. У зв'язку з цим перед країнами СНД стоїть жорсткий вибір: або працювати придатком інших систем і відчувати на собі наслідки проблем у них, що ми спостерігаємо сьогодні, або створювати власну платіжну систему", - сказав П.Нефідов.
За його словами, розробка питань, пов'язаних зі створенням єдиної платіжної системи на просторі СНД вимагає вирішення значної кількості питань на рівні міністерств фінансів, національних банків.
При цьому, на його думку, ядром єдиної платіжної системи в рамках СНД можуть виступати Азербайджан, Росія, Казахстан, Україна та Білорусія, у яких добре розвинена банківська система.
Голова Координаційної ради фінансово-банківської Ради СНД Анатолій Казаков, у свою чергу, на прес-конференції сказав, що перехід на розрахунки в національній валюті в рамках СНД це "складне і комплексне завдання".
"Сьогодні в основному розрахунки проводяться в доларах США та у євро, тоді як на російські рублі припадає всього 10-15% розрахунків на просторі СНД, обсяг зовнішньоторговельних операцій на якому становить $200 млрд. Це звичайно незначна частка, тим більше, що проводити розрахунки в національній валюті більш вигідно, і країни СНД від цього тільки виграють", - підкреслив він.
У Баку 24-26 жовтня пройде міжнародна банківська конференція держав - учасників СНД: "Фінансові ринки країн Співдружності: розвиток та інтеграція".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас