Німецькі менеджери заплатять за банківську кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі менеджери заплатять за банківську кризу

392
Великий приватний банк IKB став першою в Німеччині жертвою кризи на американському ринку нерухомості. Його керівництво повинно повернути отриманий за попередній рік прибуток.
Перші німецькі банківські менеджери змушені будуть заплатити із власної кишені за невдалі банківські операції. За повідомленням газети Süddeutsche Zeitung, приватний банк IKB зажадав від колишнього голови правління Штефана Ортсайфена повернення виплаченої йому частини прибутку в розмірі 850 тисяч євро.
Крім того, ще три члени правління повинні будуть виплатити до 31 жовтня відповідно 600, 583 та 451 тисячу євро. Один з них виступив із зустрічним позовом, заявивши, що одержав від банку винагороду за підсумками 2006/2007 фінансового року, а помилкова політика банку привела до краху пізніше. Газета повідомляє також, що один з менеджерів уже виплатив 558 тисяч євро.
Нагадаємо, що банк IKB зі штаб-квартирою в Дюссельдорфі став першою в Німеччині жертвою кризи на американському ринку нерухомості. Для його порятунку влітку 2007 року держава виділила 9 мільярдів євро. Ініціатива щодо надання фінансової підтримки була виявлена головним акціонером IKB - державним банком Kf.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас