Уряд має намір в 2008р залучити у МВФ до 10 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд має намір в 2008р залучити у МВФ до 10 млрд грн

Казна та Політика
866
Кабінет міністрів України має намір в 2008 році залучити в міжнародних фінансових організацій (МФО) до 10 млрд грн для реалізації економічних проектів.
Відповідна можливість передбачена урядовим проектом внесення змін у держбюджет на поточний рік, текст якого розміщений на веб-сайті парламенту.
"Кабінет міністрів України в 2008 році може одержувати позики від МФО на реалізацію проектів економічного та соціального розвитку України в обсязі до 10 млрд грн. Кошти, які надійдуть від МФО понад обсяги, установлені доповненнями 2, 3 та 4 до цього закону, зараховуються і використовуються в порядку, визначеному Кабміном", - указується в документі.
Як повідомлялося, Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про залучення кредитів на суму $3-14 млрд для підтримки фінансової системи країни, а також сподівається на залучення до кінця 2008 року кредиту Світового банку в рамках програми модернізації державних фінансів.
Крім того, проект змін у держбюджет передбачає розширення спектра використання держоблігацій.
"Дозволити Кабміну України придбати акції банків в обмін на держоблігації України або за рахунок інших державних запозичень, випущених або отриманих понад обсяги, установлені доповненням 2 до цього закону, з відповідним коректуванням загального обсягу держборгу", - указується в документі.
Крім того, відповідно до документа, держоблігації можуть бути використані для здійснення вкладу у Фонд гарантування вкладів.
Проект змін у держбюджет також передбачає створення стабілізаційного фонду в складі держбюджету, наповнення якого планується за рахунок надпланових надходжень від приватизації.
"Кошти стабфонду направляються, у першу чергу, на інвестування економічних проектів і на подолання наслідків фінансової кризи", - відзначається в документі.
Законопроект також пропонує надати уряду право поповнювати статутні капітали держбанків за рахунок коштів, отриманих від держзапозичень, з відповідним коректуванням загального обсягу держборгу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас