General Motors продовжує реструктуризацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors продовжує реструктуризацію

468
Найбільший американський автоконцерн General Motors Corp. (GM) розглядає можливість продажу постачальника автозапчастин ACDelco.
Про це концерн повідомив у своєму прес-релізі, не вказавши потенційної суми активу.
ACDelco займається техобслуговуванням і постачанням запчастин для легкових автомобілів. Компанія входить до складу підрозділу General Motors - GM Service & Parts Operations.
Раніше GM повідомляв про те, що має намір позбутися від низки активів для зміцнення капіталізації компанії. Концерн чекає покупця на відомий бренд Hummer, а також розраховує продати виробничо-технічний центр у Страсбурзі, Франція.
Крім того, останнім часом керівництво компанії провело істотні скорочення штату. Кілька днів тому стало відомо, що в компанії наближається нове скорочення. З General Motors хочуть звільнити ще 1,6 тис. співробітників. Скорочення будуть зроблені протягом трьох місяців. 700 людей будуть звільнені на заводі в м.Понтіаку з 1 лютого 2009 р., 500 співробітників - у м.Мічигані з 12 січня 2009 р., ще 400 - у м.Уілмінгтоні з 8 грудня ц.р.
Нагадаємо, концерн General Motors нарівні з іншими провідними гравцями американської автоіндустрії зазнає серйозні проблеми, пов'язані із кредитною кризою та падінням глобального попиту на автомобілі.
Чисті збитки компанії за підсумками першого півріччя 2008 р. склали 18,7 млрд дол. Виторг компанії за перше півріччя 2008 р. знизився на 10% і склав 80,6 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас