НБУ наполягає на введенні режиму прямого міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ наполягає на введенні режиму прямого міжбанку

Кредит&Депозит
4454
Національний банк України (НБУ) наполягає на переведенні торгів валютою в країні в режим прямого міжбанківського ринку, оскільки це надасть об'єктивну інформацію про курсову ситуацію та буде вигідно клієнтам банків, повідомив голова НБУ Володимир Стельмах.
"Ми будемо чітко бачити реальність цього ринку, реальність ціни на цьому ринку", - сказав він журналістам у середу, пояснюючи необхідності таких змін.
"Великі клієнти-носії (покупці або продавці валюти) зможуть завести в себе валютних дилерів, щоб вони прямо могли працювати. Тут найбільший опір банків - вони не хочуть втрачати комісію", - додав Стельмах.
При цьому, на його думку, винесення на розгляд Ради національної безпеки та оборони питання про перенесення строку введення прямого міжбанку було пролобійовано кредитно-фінансовими установами, які прагнуть зберегти курсові та комісійні доходи.
Як повідомлялося, прямий міжбанк планується ввести в Україні з 4 листопада. Новими правилами передбачається, що банки зобов'язані виставляти заявку клієнта на покупку і/або продаж валюти на прямому міжбанківському валютному ринку винятково в сумі і за курсом, що визначений клієнтом.
Втім голова НБУ відзначив, що термін введення прямого міжбанку все-таки може бути відкладений, якщо виникнуть труднощі з відповідним програмним забезпеченням: зараз ця система вже діє в пілотному режимі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас