Долар продовжує рости до євро, курс ієни піднімається на обвалі ринків акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує рости до євро, курс ієни піднімається на обвалі ринків акцій

Валюта
2435
Долар росте до євро сьомий день підряд і знижується до ієни, єдина європейська валюта впала до ієни до рівня 2002 року на обвалі ринків акцій і поверненні страхів інвесторів перед ризиками та світовою рецесією, повідомило агентство Bloomberg.
Зростання курсу долара до євро також обумовлено очікуваннями зниження ставки Європейського центрального банку.
Євро до 9:15 у четвер коштував $1,2798 проти $1,2855 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
Вартість долара до ієни знизилася до 9:15 у четвер до 97,29 ієни в порівнянні з 97,66 ієни ввечері в Нью-Йорку в середу.
"Стурбованість спадом, що поглиблюється, у Європі може привести до подальшого зниження ставок, - вважає голова валютної групи Societe Generale у Токіо Юдзі Саїто. - Інвестори можуть вивести кошти з валют carry trade і почати вкладати їх в ієну".
Попит на японську нацвалюту звичайно росте, коли інвестори побоюються ризиків на інших ринках, втрачають інтерес до більш дохідних валют і скорочують обсяги операцій carry trade, які звичайно проводяться за рахунок більш дешевої ієни. Для операцій carry trade беруться в борг кошти в країнах з низькою процентною ставкою і купуються активи з більш високою прибутковістю, за рахунок цього спреда інвестори отримують прибуток. При цьому вони ризикують тим, що зміна кон'юнктури на світових валютних ринках позбавить їх цього прибутку. Ставка в Японії перебуває на рівні 0,5% річних, у єврозоні вона становить 3,75%, в Австралії - 6% та у Новій Зеландії - 6,5%.
Страх, пов'язаний з настанням глибокої світової рецесії, з новою силою охопив інвесторів: у четвер різко знижуються ціни на акції та сировинні товари, дорожчають держпапери. Фондовий індекс MSCI Asia Pacific втратив 4,4%, упавши до рівня травня 2004 року - 83,96 пункту. Зведений індекс MSCI Emerging Markets упав у четвер на 3,7%.
"Падіння акцій, імовірно, підштовхне курс ієни до євро ще вище, - заявив валютний дилер Okasan Securities Co. Цутому Сома. Фунт також виглядає уразливим через слабість основних економічних показників. Люди виводять кошти з emerging markets, що ще раз підтверджує - інвестори не хочуть ризикувати".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас