Reuters: Ринки, що розвиваються, повалені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Reuters: Ринки, що розвиваються, повалені

Казна та Політика
2492
Найсерйозніша за 80 років світова фінансова криза в середу обрушила ринки, що розвиваються, підштовхнувши центробанки до екстрених дій і прохань про міжнародну допомогу, а фондові ринки від Японії до Уолл-стріт знизилися, пише Reuters.
Основні американські фондові індекси втратили більше 3% при відкритті після невтішних новин про прибутки місцевих компаній. Прибутки AT&T Inc і Boeing у третьому кварталі виявилися нижчими від прогнозів, а фармкомпанія Merck & Co повідомила, що скоротить 7.200 робочих місць.
Проблемний банк Wachovia Corp , що буде проданий Wells Fargo & Co, відзвітував про збитки в розмірі $23,9 мільярда, що стало рекордом для банків за час кризи. Фондові ринки, державні борги і валюти країн, що розвиваються, потрапили під тиск, тому що інвестори закривають ризиковані позиції на тлі занепокоєнь про спад світової економіки.
Острах всесвітньої рецесії затьмарює ознаки того, що спроби урядів усього світу подолати кризу, починають приносити плоди. Угорщина підвищила ключову ставку на три процентні пункти, щоб захистити свою валюту. Центробанк Білорусії повідомив, що попросив кредит у Міжнародного валютного фонду, а прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко очікує, що її країна одержить значну фінансову допомогу від МВФ на наступному тижні. МВФ також готовий допомогти Пакистану, що потребує грошей, щоб уникнути кризи платежів з балансу, а також Ісландії, що близька до банкрутства, оскільки завмерлі кредитні ринки стали причиною краху її банків.
"Це не означає, що всі фундаментальні показники ринків, що розвиваються, змінилися. Капітал повертається зі світу, що розвивається, у розвинений", - сказав Нейл Дугалл із Dresdner Kleinwort.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас