Один з найстарших банків Франції втратив 600 мільйонів євро, ставши жертвою нового "Керв’єля" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найстарших банків Франції втратив 600 мільйонів євро, ставши жертвою нового "Керв’єля"

Казна та Політика
896
Голова ради директорів французького банку Caisse d´Epargne Шарль Мільо пообіцяв піти у відставку без вихідної допомоги. Один з найстарших банків країни зізнався, що втратив 600 млн євро, ставши жертвою нового Керв’єля.
Як заявив Шарль Мільо, він несе повну відповідальність за те, що трапилося, і залишить посаду без одержання зарплати. "Втрата коштів це результат виняткової волатильності ринків і порушення інструкцій, що допустив я особисто і рада директорів", - процитувало банкіра BBC. За даними агентства, очікується, що найближчим часом про добровільні відставки оголосять й інші співробітники Caisse d´Epargne, у тому числі з вищого керівництва.
Про величезні збитки один з найбільших ощадних банків Франції, нагадаємо, оголосив у минулу п'ятницю. Caisse d´Epargne втратив 600 млн євро через "інцидент" на біржі, повідомили в банку. Причиною події стала "небувала волатильність " на фондовому ринку та обвал 6 жовтня. У той день фондовий індекс Франції CAC 40 опустився більш ніж на 9 проц. Трейдери відкрили позиції з перевищенням ліміту, і банку довелося фіксувати збиток. Президент Франції Ніколя Саркозі назвав це "неприйнятним", а міністр фінансів країни Крістін Лагард пообіцяла перевірити всі місцеві банки. При цьому в Caisse d´Epargne відзначили, що інцидент не торкнувся рахунків клієнтів, яких у банку налічується 26 млн осіб.
Тижнем раніше Caisse d´Epargne оголосив про початок переговорів щодо злиття з іншим французьким банком Banque Populaire. Їхнім результатом повинно стати створення "другої найбільшої банківської групи" у Франції. В Caisse d´Epargne запевнили, що те, що відбулося, на хід переговорів не вплине.
Нагадаємо, що в цей час триває розгляд відносно трейдера іншого найстаршого європейського банку Societe Generale Жерома Керв’єля. У результаті його дій банк втратив майже 5 млрд євро. Керв’єль незаконно відкрив біржові позиції на кілька десятків мільярдів євро, і через обвал ринку банк був змушений закрити їх з величезними збитками.
Після скандалу з Керв’єлем Societe Generale був оштрафований на 4 млн євро за недоліки в системі внутрішнього управління, які дозволили трейдеру здійснювати незаконні операції. Не виключено, що за результатами розслідування аналогічний штраф може бути накладений на Caisse d´Epargne.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас