Президент закликає всі держінститути до єднання в боротьбі проти економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент закликає всі держінститути до єднання в боротьбі проти економічної кризи

Казна та Політика
383
Президент України Віктор Ющенко вважає, що для протистояння економічним викликам необхідне об'єднання всіх державних інститутів.
"Якщо ми об'єднаємося, всі інститути - уряд, Нацбанк, парламент, РНБО - навколо цього, то я переконаний, що в нас будуть проведені самодостатні дії для того, щоб ті виклики, які сьогодні принесені внутрішньою ситуацією та економічною зовнішньою кризою, ми зможемо врегулювати. Немає нічого фатального", - сказав В.Ющенко журналістам у Києві в середу.
При цьому він підкреслив: "Відповідь на те, наскільки ефективно ми впораємося, залежить від того, наскільки ми будемо єдині".
За словами президента, відповіді на економічні виклики перебувають у компетенції уряду та Нацбанку.
"Для мене зараз дуже важливо, щоб Нацбанк та уряд, зокрема, Міністерство фінансів, говорили в один голос", - підкреслив В.Ющенко.
Він додав, що необхідно реалізувати ті рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО), які були прийняті по пакету антикризових дій.
В.Ющенко також вважає, що включення механізму підтримки національної економіки перебуває винятково в компетенції уряду. "Чим швидше уряд це зробить, тим буде корисніше", - переконаний В.Ющенко.
Говорячи про бюджетно-видаткову політику, президент нагадав про необхідність відмовитися від тієї політики, що проводилася останні вісім місяців. "Треба відмовитися від популізму і перейти до формування бездефіцитного бюджету", - підкреслив він.
У тих секторах економіки, за словами В.Ющенка, де почалася стагнація, "доведеться допомагати через Нацбанк". "Це не включається в дефіцит бюджету", - відзначив глава держави.
"Це, можливо, кращі обставини, щоб уряд стимулювати до дій", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас