МЗС: Україна виділить Грузії допомогу на суму понад 20 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Україна виділить Грузії допомогу на суму понад 20 млн дол.

923
Україна надасть Грузії допомогу на суму понад 20 млн дол., передає Радіо "Свобода" з посиланням на заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлисеєва. За його словами, в перший тиждень воєнних дій Україна вже надіслала Грузії 156 т гуманітарної допомоги. Крім того, уряд схвалив два рішення про виділення 55 млн грн та 50 млн грн на реконструкцію та соціальний розвиток і реабілітацію Грузії. При цьому останнє рішення ухвалили кілька днів тому, повідомив К.Єлисеєв.
Україна також започаткувала спеціальну програму реабілітації дітей з постраждалих регіонів Грузії: 200 грузинських дітей вже пройшли курс реабілітації в Криму, ще 100 дітей, переважно з Горі, найближчим часом зможуть оздоровитися в Луцьку.
Нагадаємо, що сьогодні в Брюсселі відбувається конференція донорів для Грузії, яка постраждала після серпневого конфлікту з Росією. Загалом у зустрічі беруть участь майже 70 країн та міжнародних організацій. Загальна потреба Грузії в допомозі оцінюється у понад 3 млрд дол. протягом найближчих трьох років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас