Можливе зниження нафтовидобутку ОПЕК може не вплинути позитивно на ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Можливе зниження нафтовидобутку ОПЕК може не вплинути позитивно на ринок

Енергетика
418
Можливе рішення ОПЕК про зниження нафтовидобутку може не зробити позитивного впливу на ринок, повідомив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Нобуо Танака журналістам у рамках міжнародного енергетичного тижня в середу в Москві.
На його думку, щоб уникнути кризи з постачаннями нафти, необхідно здійснювати більше інвестицій у нафтовидобуток. Він відзначив, що в цей час ринок досить насичений нафтою.
"Ми не бачимо індикаторів для його більш глибокого падіння", - сказав він. При цьому він відзначив, що напередодні зимового сезону необхідно накопичувати запаси нафти у зв'язку з можливим підвищенням попиту в холодний період, у сезон ураганів і продовження нестабільності в деяких видобувних регіонах. У той же час він додав, що зберігається високий попит на сировину в країнах, що розвиваються.
"За нашими розрахунками у середньостроковій і довгостроковій перспективі може бути криза поставок через високий попит у Китаї, Індії і Близькому Сході. І ми б хотіли бачити більше інвестицій як від країн ОПЕК, так і від держав, що не входять у цю організацію", - додав Танака.
"У поточній ринковій ситуації ринок дуже волатильний. І тому ми б хотіли, щоб ОПЕК зберегла поточний рівень видобутку, щоб полегшити ринок під кінець року", - сказав він. Він відзначив, що зимовий період - це "період найвищого попиту, і зараз не дуже вдалий момент, щоб скорочувати видобуток".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас