У Німеччині 3 млн сімей - фінансові банкрути, ще 1 млн 200 тис. перебувають на межі банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині 3 млн сімей - фінансові банкрути, ще 1 млн 200 тис. перебувають на межі банкрутства

Казна та Політика
3119
У Німеччині 3 млн сімей мають надлишкову заборгованість, тобто вже не мають можливості оплатити свої рахунки.
Ще 1 млн 200 тис. сімей перебувають на межі банкрутства, передає Deutsche Welle з посиланням на дані консультанта з питань боргів Німецького Червоного Хреста Маріуса Штарка. Кількість неплатоспроможних щодня росте, що підтверджують і дані Федерального відомства статистики, оприлюднені напередодні у Вісбадені.
Кількість споживчих банкрутств із 1999 р. у Німеччині різко виросла, найчастіше до них приводить безробіття. Середня сума боргу однієї людини - 36 тис. євро. У більш ніж половини з них заробітна плата становила менше 900 євро на місяць "чистими" - тобто нижче межі, вільної від накладення арешту, відзначив президента Федерального управління статистики Родерік Егелер.
Починаючи з 1999 р., боржники в Німеччині, так само як компанії-боржники, мають можливість ініціювати процедуру банкрутства, наприкінці якої прохачеві скасовують борг. Протягом шести років банкрут повинен віддавати весь свій прибуток трасту, крім тих грошей, які забезпечують його прожитковий мінімум. Втім, за останні роки цією можливістю скористалися сотні тисяч громадян Німеччини. Так, в 2007 р. заяви про початок процесу приватного банкрутства в Німеччині подали 105 тис. осіб. В 2008 р. експерти очікують зниження цього показника до 97 тис.
На цей рік в управлінні статистики прогнозують, у зв'язку зі зниженням безробіття, падіння кількості боржників, однак нинішня фінансова криза ще може внести корективи в ці прогнози, вважають експерти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас