Рахункова палата виявила неефективне використання 83 млн грн Держгірпромнаглядом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата виявила неефективне використання 83 млн грн Держгірпромнаглядом

Кримінал
190
Аудитом Рахункової палати встановлено, що в 2007 р. і в I півріччі 2008 р. фінансування бюджетних програм, головним розпорядником яких був Держгірпромнагляд, здійснювалося з порушенням вимог чинного законодавства, зокрема, Комітет неефективно використовував понад 83 млн грн.
Про це мова йде у висновках Рахункової палати за результатами аудита ефективності використання коштів держбюджету, передбачених Державним комітетом України з промислової безпеки, охорони праці і гірського нагляду на забезпечення реалізації державної політики в цій сфері, а також на виконання відповідних бюджетних програм. Крім того, завданий істотний збиток державі. Так, на придбання та утримання легкових автомобілів понад ліміт, установлений постановою уряду, Держгірпромнагляд використав більше 4 млн грн.
Незважаючи на те, що в 2008 р. Мінфін передбачив Держгірпромнагляду витрати на оплату праці на 14 млн грн, чим їм було обґрунтовано в бюджетному запиті, посадові особи Держгірпромнагляду неекономно використовували бюджетні кошти, зокрема, шляхом виплати високих премій. У той же час кошти по бюджетній програмі "Прикладні розробки в сфері охорони праці" на суму близько 3 млн грн були використані з порушенням вимог Закону України "Про охорону праці".
Аудитори також відзначили, що рішення уряду про передачу Держгірпромнагляду функцій щодо підвищення рівня безпеки праці на вуглевидобувних підприємствах у частині створення уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого управління гірськими машинами і технологічними комплексами, суперечить нормам чинного законодавства, а кошти в сумі 70 млн грн, передбачені на ці цілі, Держгірпромнагляд використав неефективно - роботи з укладених договорів не були завершені навіть у першому півріччі 2008 р.
Держгірпромнаглядом також не було забезпечено і належне виконання функцій головного розпорядника бюджетних коштів, зокрема, щодо організації та здійснення безпосередньо внутрішнього фінансового контролю за витратою бюджетних коштів розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня. Як наслідок, теруправління Держгірпромнагляду у своїй діяльності також допустили численні порушення вимог бюджетного законодавства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас