Мільярдер Керкорян продає свій пакет акцій Ford — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Керкорян продає свій пакет акцій Ford

1179
Американський інвестфонд Tracinda Corp., підконтрольний американському мільярдерові Кирку Керкоряну, скоротив свою частку в другому за розміром в США виробнику автомобілів Ford Motor Co. до 6,1%. Про це говориться в заяві компанії.
Фонд продав на відкритому ринку 7,3 млн акцій Ford за ціною 2,43 дол./акція, що оцінює всю угоду в 17,7 млн дол. У цей час інвестфонду належить 133,5 млн акцій, або близько 6,09% усього акціонерного капіталу Ford, і у своїй заяві Tracinda також заявив про намір продати частку, що залишилася.
У заяві компанії відзначається, що в нинішніх економічних і ринкових умовах відкриваються унікальні можливості для розвитку в гральному бізнесі та нафтогазовій сфері, тому Tracinda має намір зосередитися на фінансуванні цих напрямків.
Нагадаємо, що Ford Motor у цей час переживає не кращі часи у зв'язку з конкуренцією, що загострилася, з боку японських виробників автомобілів і загальносвітовою фінансовою кризою, що негативно позначається на обсягах продажів. 17 жовтня ц.р. з'явилася неофіційна інформація про те, що Ford найближчим часом може оприлюднити умови продажу частини приналежної йому частки в японському автомобільному концерні Mazda Motor Co. компаніям з Японії. Кожний з потенційних покупців має намір придбати пакет обсягом близько 1% акцій Mazda, вартість якого оцінюється в 40 млн дол. Загальна сума угоди, подробиці якої можуть бути оприлюднені на початку листопада ц.р., складе близько 1 млрд дол.
Ford Motor Company - американська автомобілебудівна компанія. Штаб-квартира - у місті Дирборн (передмістя Детройта, штат Мічиган). Компанія заснована в 1903 році Генрі Фордом, що заснував її, одержавши на розвиток бізнесу $28 тис. від п'яти інвесторів. Компанія Ford одержала популярність як перша у світі компанія, що застосувала класичний автоскладальний конвеєр.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас