Fitch: Криза наполовину скоротить темпи збільшення обсягів кредитування в 2008 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Криза наполовину скоротить темпи збільшення обсягів кредитування в 2008 році

Казна та Політика
454
Фінансова криза скоротить темпи збільшення обсягів кредитування в 2008 році більш ніж наполовину, говориться в опублікованій у вівторок доповіді Fitch Ratings.
Темпи збільшення обсягів кредитування, які в 2007 році злетіли до рекордних 16%, до кінця поточного року знизяться до 7%, оскільки фінансові фірми втрачають стабільність, інвестори - апетит до ризику, а зростання світового ВВП сповільнюється, говориться в доповіді Fitch про системні банківські ризики.
"Цей спад буде найбільш помітний у країнах, що розвиваються, Європи, однак торкнеться всіх регіонів, - відзначається в доповіді. - Fitch прогнозує, що темпи збільшення кредитування в Латинській Америці різко скоротяться, і, навпаки, у країнах Близького Сходу, Африки та Азії ця тенденція буде менш виражена".
Банки світу зазнали збитків і провели списання більш ніж на $660 млрд із початку минулого року в результаті знецінення їхніх активів. Ісландія, Угорщина та Україна були змушені звернутися по допомогу до міжнародних організацій, включаючи Міжнародний валютний фонд.
Частка кредитів у структурі світового ВВП, за даними Fitch, виросла за період з 2005 по 2007 рік у півтора рази (на 155%). Наприклад, в Іспанії це зростання склало 37%, у Великобританії - 28%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас