Долар підстрибнув до євро до рекорду за 20 місяців на очікуваннях зниження ставки ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар підстрибнув до євро до рекорду за 20 місяців на очікуваннях зниження ставки ЄЦБ

Валюта
2369
Долар виріс до євро до максимуму за 20 місяців на очікуваннях, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) знизить процентні ставки, щоб забезпечити економічне зростання у регіоні на тлі світової рецесії, що наближається, повідомило агентство Bloomberg.
Єдина європейська валюта також впала до ієни до найнижчого за 4 роки значення, знижуючи попит на високоприбуткові активи, які фінансуються за рахунок більш дешевих кредитів у Японії. Курс фунта стерлінгів до основних світових валют обвалився до мінімуму за 5 років після заяви голови Банку Англії Мервіна Кінга про те, що Великобританія, імовірно, переживає рецесію.
Євро до 8:20 МСК у середу коштував $1,2861 проти $1,3063 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
Вартість долара до ієни знизилася до 8:20 МСК у середу до 99,91 ієни в порівнянні з 100,89 ієни ввечері в Нью-Йорку у вівторок.
"Євро продавати легко. В ЄЦБ є безліч можливостей для зниження ставок. Ринкові настрої зараз склалися не на користь євро", - стверджує валютний трейдер токійського Shinkin Central Bank Хіросі Есіда.
Інвестори впевнені, що ЄЦБ знизить вартість кредитування в євро ще на 0,75 процентного пункту до червня. 8 жовтня базова ставка була знижена на 0,5 процентного пункту - до 3,75%, у рамках скоординованого скорочення вартості кредитів провідними центробанками світу.
Очікувана прибутковість по тримісячних ф'ючерсах Euribor, термін яких минає в червні, упала до найнижчого рівня із січня 2006 року - 3,23%. У середньому протягом минулого року прибутковість по цих контрактах була вищою від базової ставки ЄЦБ на 0,23 процентного пункту.
"Економічні наслідки кризи приведуть до більш агресивної політики в провідних країнах, - упевнений голова підрозділу глобальної валютної стратегії Citigroup Global Markets Inc. Том Фіцпатрік. - Ієна та долар виграють від такого розвитку подій". Протягом найближчих 8 тижнів курс євро впаде до $1,26, додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас