Провідні економіки повстали проти податкових гаваней — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні економіки повстали проти податкових гаваней

Казна та Політика
1242
Британія, Франція, Німеччина та інші провідні світові економіки обіцяють проводити жорстку політику відносно податкових гаваней, розширивши чорний список і розробити каральні заходи проти країн, що відмовляються співробітничати, повідомляє Daily Telegraph.
Заступник британського Канцлера Стівен Тіммс, що представляє Британію на нараді в Парижі, присвяченій обговоренню цієї проблеми, назвав цю зустріч "дуже сильним сигналом, що час людей, які не платять податки, минув".
Тіммс заявив, що наступного року Британія повторить операцію, проведену в 2006 році, коли вона зажадала в п'яти найбільших банків країни надати інформацію про їхні закордонні рахунки. "Ми дали людям можливість повідомити про свої гроші за кордоном та у результаті одержали 400 млн. фунтів стерлінгів податків, які інакше не були б заплачені", - сказав він.
Цього разу операція буде поширена на більшу кількість банків, включаючи британські філії іноземних банків. "Я впевнений, що вона знову принесе ніяк не менше", - заявив Тіммс.
Французький міністр із проблем бюджету Ерік Верт сказав: "Ми більше не можемо із цим миритися. У той час як ми вкладаємо величезні гроші платників податків у програми порятунку фінансової системи, ця система як і раніше надає податкові гавані".
Найгострішій критиці на зустрічі, що проходила під егідою Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), піддалася Швейцарія. Німеччина навіть вимагала включити її в чорний список податкових гаваней.
"Швейцарія пропонує умови, які дозволяють німецьким громадянам ухилятися від сплати податків. Тому я вважаю, що Швейцарії місце в чорному списку", - заявив міністр фінансів Німеччини Пеєр Штайнбрук.
У цей час у чорному списку ОЕСР перебуває три країни - Монако, Андорра та Ліхтенштейн - у порівнянні з 40 в 2000 році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас