Пинзеник допускає створення Стабілізаційного фонду за рахунок коштів від приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник допускає створення Стабілізаційного фонду за рахунок коштів від приватизації

Казна та Політика
157
Міністр фінансів Віктор Пинзеник підтримує створення Стабілізаційного фонду як механізму протистояння зовнішнім погрозам для фінансового ринку й вважає за можливе створення його за рахунок коштів, отриманих від приватизації. Про це він заявив сьогодні по закінченні роботи "круглого стола", проведеного прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко з представниками економічної еліти України.
"Вчора гарна дискусія (на РНБО - ред.) закінчилася гарними, на мій погляд, прекрасними речами. Мова йде про узгодження всіх сил, які представляє влада, на необхідність процесів приватизації з новою філософією, і ця філософія стосується структури витрат на інвестиційні проекти. Зараз, в умовах ризику, ми повинні підтримати шляхом інвестицій й інструментом приватизації українську економіку. Я думаю, що найближчим часом буде ухвалене рішення про перелік об'єктів... Ми розуміємо, що ситуація змінилася у світі, і фінансова криза накладає відбиток на приватизацію. Сьогодні є невелика проблема: сьогодні ніхто у світі не може зібрати великих грошей. Тобто якщо буде потреба акумулювати гроші, це зробити неможливо. Тому ми обмірковуємо зараз інші процедури, а також ті об'єкти, які можуть бути привабливими", - заявив В.Пинзеник.
У цьому контексті міністр підкреслив, що в Україні існує спрощена процедура доступу до розвідки деяких корисних копалин. І цей сектор є привабливим. Також, на його думку, привабливим може бути й аграрний сектор. "Ми припускаємо, що й інші сектори економіки можуть бути привабливими, тому що система відносин "клієнт-банк" не змінилася, я маю на увазі потенційних покупців з інших країн. Є проблеми на міжбанківському ринку в усьому світі - на ринку грошей", - сказав В.Пинзеник.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас