Тимошенко: Уряд має намір скоротити соціальні видатки у зв'язку з фінансовою кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Уряд має намір скоротити соціальні видатки у зв'язку з фінансовою кризою

Казна та Політика
1421
Кабінет міністрів має намір скоротити соціальні видатки у зв'язку з фінансовою кризою. Про це повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні під час наради із представниками економічної та фінансової еліт України.
"Ми передбачаємо, безумовно, всі процедури, які дозволять скоротити ті витрати, які країна не може собі дозволити. Це - досить оптимістичні соціальні витрати, які ми планували, на сьогоднішній день доведеться трошки пригальмувати соціальні апетити і поставити в режим досить істотної економії", - сказала Ю.Тимошенко.
Прем'єр повідомила, що уряд відмовився від підготовлених раніше 49 законопроектів, розроблених у рамках протидії світовій фінансовій кризі, з огляду на нестабільну ситуацію в парламенті. "Ми вирішили все це звести в один законопроект, що вносить зміни в кілька законів одномоментно. І окремо - тільки зміни і доповнення в бюджет", - додала вона.
Тимошенко повідомила, що законопроект про протидію фінансовій кризі передбачає надання права Кабінету міністрів за рахунок залучених коштів міжнародних фінансових організацій капіталізувати банки, спрощення процедур збільшення капіталізації банку, а також низку заходів, направлених на запобігання можливого недоодержання доходів у бюджет. Крім того, законодавчі ініціативи уряду передбачають надання державних гарантій на збереження депозитних вкладів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас