ЄЦБ пропонує банкам додаткові доларові кредити, щоб простимулювати ринки МБК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ пропонує банкам додаткові доларові кредити, щоб простимулювати ринки МБК

Казна та Політика
589
Європейський центральний банк (ЄЦБ) запропонував банкам у вівторок додаткові необмежені доларові кредити в рамках двох нових кредитних аукціонів, повідомило агентство Bloomberg.
Європейський центробанк надасть кошти у формі валютного свопа (ЦБ видає долари в обмін на євро) на 28 днів. Під час другого аукціону з тим же строком ЄЦБ пропонує долари під заставу з фіксованою ставкою 2,11%. В обох випадках будуть виконані всі заявки банків, що звернулися за кредитами до 11:45 МСК у вівторок. Кошти будуть надані з 23 жовтня по 20 листопада.
Минулого тижня ЄЦБ, Банк Англії та швейцарський ЦБ оголосили про надання фінансовим компаніям необмежених коштів під час кредитних аукціонів. Тепер центробанки проводять аукціони з розміщення кредитів у доларах строком на 7, 28 і 84 дня з фіксованою відсотковою ставкою 2,277%.
Ці заходи покликані простимулювати міжбанківське кредитування в Європі. Експерти сподіваються, що ставки МБК у вівторок продовжать знижуватися.
Лондонська міжбанківська ставка пропозиції LIBOR у доларах на 3 місяці впала у понеділок на 36 базисних пунктів (б.п.) - до 4,06% річних, що є найбільш різким зниженням цього показника за останні 9 місяців. Доларова ставка "овернайт" знизилася на 16 б.п., до мінімуму більш ніж за 4 роки - 1,51% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас