Аналітик: Український фондовий ринок відновиться не раніше 2012-2013 рр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Український фондовий ринок відновиться не раніше 2012-2013 рр

Фондовий ринок
1106
Український фондовий ринок відновиться не раніше 2012-13 р. Таку думку висловив аналітик "Ерсте Банк" Віктор Стефанишин.
"Фондовий ринок відновиться не раніше 2012-13 років, і процес відновлення буде проходити за сценарієм РТС 1998 року", - вважає він.
Аналітик відзначив, що глобальна криза на міжнародних фінансових ринках і розчарування в антикризових заходах державних органів зменшили і так низький інтерес міжнародних інвесторів до України. Негативні настрої інвесторів підтримуються політичними конфліктами, які загострилися напередодні позачергових парламентських виборів. Не поліпшують економічну ситуацію і новини з ринку металургії та нерухомості, а останні події в банківському секторі спровокували паніку не тільки серед інвесторів, але і пересічних українців. Безпрецедентне зменшення попиту та падіння цін на метал, і нафту протягом останніх 3 місяців, складності з рефінансуванням і нестабільною ринковою ситуацією, змушують компанії скорочувати обсяги виробництва або продаватися інвесторам, у зворотному випадку - повідомляти про банкрутство, говорить Стефанишин.
Він констатував, що індекс ПФТС відповідав ситуації на ринку і з початку вересня впав на 50,3%, при цьому в середньому оборот за день на біржі не перевищував 3,8 млн дол. Ціна деяких акцій упала навіть нижче балансової вартості активів, при цьому проводити транзакції понад 2 млн дол., купуючи недооцінені акції, було неможливо. Така ситуація негативно відбилася на інвестиційних компаніях, яким доводиться реструктуризувати свій бізнес, скорочувати штат і переглядати довгострокові стратегії, відзначає експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас