Бернанке: Необхідні додаткові заходи для стимулювання економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Необхідні додаткові заходи для стимулювання економіки США

Казна та Політика
373
Глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке висловив думку про необхідність виділення державою додаткових коштів у світлі тривалого періоду економічного зростання "не на належному рівні".
За словами Бернанке, у зв'язку з тим, що економіка США може бути ослаблена впродовж декількох кварталів і при існуючому ризику тривалого уповільнення зростання економіки, був би відповідним розгляд конгресом країни пакету додаткових фінансових заходів, передає Associated Press.
На думку глави ФРС, новий пакет заходів по стимулюванню економіки повинен бути направлений на зниження довгострокової дії кризи на бюджет країни. Також Бернанке заявив, що заходи повинні включати кроки, які допоможуть подолати проблеми на кредитному ринку, які грають головну роль в уповільненні економічного зростання.
Нагадаємо, що 3 жовтня 2008р. президент США Джордж Буш підписав пакет заходів по стабілізації фінансового сектора, схвалений американським конгресом. Згідно з антикризовим планом, уряд США витратить до 700 млрд дол. на викуп у фінансових компаній неліквідних активів, похідних від іпотеки. До антикризового проекту також увійшли пункти про тимчасове збільшення ліміту на страхове покриття банківських депозитів федеральними властями з 100 тис. до 250 тис. дол. і податкових послабленнях для бізнесу і індивідуальних платників податків на загальну суму в 110 млрд дол.
Міністерство фінансів США 14 жовтня ц.р. доповнило прийнятий раніше план викупу неблагополучних боргових зобов'язань ("план Полсона") проектом вкладень в акціонерний капітал провідних американських банків. Уряд має намір використовувати як мінімум 250 з 700 млрд дол., що виділяються в рамках антикризової програми, на купівлю акцій провідних фінансових інститутів країни. Частка участі держави в капіталі кожного конкретного банку або фінансової компанії не перевищить 25 млрд дол. Банки, охочі брати участь у цій програмі, повинні подати свої заявки до 14 листопада поточного року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас