Ющенко: Українські банки і компанії здатні обслуговувати зовнішні борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Українські банки і компанії здатні обслуговувати зовнішні борги

746
Обсяг зобов'язань українських банків і корпорацій перед кредиторами може бути забезпечений, у тому числі шляхом грамотної роботи із кредиторами, повідомив президент України Віктор Ющенко за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), на якому розглядалися заходи щодо мінімізації впливу світової кризи на Україну.
"Ми виходимо з того, що той обсяг зобов'язань, що є в корпоративному секторі, у банківському секторі - це обсяг, що здатний спокійно, через продуману роботу, у тому числі із кредиторами, забезпечуватися", - сказав він журналістам.
Президент підкреслив, що в цій сфері головне - відсутність паніки.
Ющенко також відзначив необхідність чіткого графіка на найближчі 12-14 місяців.
За його словами, в умовах падіння продажів металургійних підприємств на 40% обслуговування валютних корпоративних боргів металургів "не є легким завданням".
"Але в нас є інструментарій, відповідні ресурси, щоб спокійно працювати на цьому ринку", - підкреслив глава держави.
За його словами, сформована робоча група, що сформує графік виплат та оптимальні способи його обслуговування.
Ющенко додав, що в цій роботі необхідний діалог з міжнародними фінансовими організаціями - Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком.
Як повідомлялося, останнім часом українські державні і корпоративні зобов'язання подешевшали до рекордно низького рівня, а міжнародні рейтингові агентства погіршили свої оцінки кредитоспроможності українського уряду і компаній через негативний вплив фінансової кризи і внутрішню макроекономічну, фінансову і політичну нестабільність в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас