Ющенко: Дострокові вибори до парламенту будуть перенесені на 14 грудня 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Дострокові вибори до парламенту будуть перенесені на 14 грудня 2008 р.

Казна та Політика
1377
Дострокові вибори до Верховної Ради України будуть перенесені на 14 грудня 2008 р., а робота парламенту буде тимчасово відновлена "на декілька днів".
Про це заявив Президент України Віктор Ющенко у своєму телевізійному зверненні до народу.
"Я підписав сьогодні указ про відновлення роботи Верховної Ради VI скликання на декілька днів", - заявив Президент. За його словами, робота парламенту відновлюється для ухвалення змін до бюджету-2008 і ухвалення антикризових законів.
Як наголошується в указі Президента, датованому 20 жовтня, дія указу №911 про розпуск Верховної Ради України і призначення дострокових парламентських виборів на 7 грудня 2008 р. припинена з метою забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян під час проведення позачергових виборів до ВР, стабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні і здійснення невідкладних заходів, спрямованих на мінімізацію негативного впливу світової фінансової кризи на економіку України.
Президент також повідомив, що РНБО на сьогоднішньому засіданні ухвалила рішення про створення державного стабілізаційного фонду. "РНБО одноголосно вирішила, що кошти від приватизації не повинні йти на споживання. Вони повинні прямувати на розвиток", - наголосив глава держави.
Він заявив, що бере на себе контроль за протидією впливу світової фінансової кризи на економіку України.
Сьогодні раніше заступник голови РНБО Степан Гавриш сказав, висловлюючись про вірогідність проведення виборів 7-го грудня: "Думаю, що поки що це питання не стоїть. Все залежатиме від того, чи буде готовий парламент завтра розглянути це питання. Президент України дійсно може видати новий указ і, таким чином, 7-е число може бути замінене на інше".
Відзначимо, 17 жовтня ц.р. перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак висловив припущення, що Президент України Віктор Ющенко може на певний час відновити роботу Верховної Ради VI скликання для внесення змін до держбюджету-2008 для фінансування виборів і для ухвалення невідкладних законів щодо боротьби з економічною кризою.
Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що "уряд не має наміру виділяти гроші на дострокові парламентські вибори". "Я категорично проти дострокових виборів, вважаю їх злочином", - заявила вона, додавши також, що фракція БЮТ "категорично не голосуватиме" за внесення відповідних змін до держбюджету-2008. У той же час прем'єр відзначила, що Кабінет міністрів, схваливши законопроект про внесення змін до держбюджету-2008 для фінансування виборів, "формально виконав рішення РНБО".
Як повідомлялося, 16 жовтня ц.р. Кабмін схвалив законопроект про внесення змін до держбюджету-2008 щодо фінансування дострокових парламентських виборів.
Нагадаємо, 9 жовтня Ющенко підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів", призначивши нові вибори на 7 грудня. 10 жовтня ц.р. Окружний адміністративний суд Києва скасував даний указ Ющенка за позовом БЮТ. У відповідь на це Секретаріат президента подав апеляцію на рішення окружного суду. Засідання апеляційного суду відкладалося кілька разів. Чергове засідання з приводу апеляції призначене на 21 жовтня ц.р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас