Кабмін затвердив нову постанову про держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив нову постанову про держзакупівлі

Казна та Політика
685
Кабінет Міністрів затвердив нове положення про проведення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти. Про це сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції.
Прем'єр відзначила, що в цьому положенні уряд урахував всі зауваження Конституційного Суду.
Постановою № 921 від 17 жовтня Кабмін визнав постанови Кабміну № 274 від 28 березня 2008 року, № 655 від 16 липня 2008 року і № 863 від 17 вересня 2008 року, якими було затверджено тимчасове положення про проведення закупівель, товарів, робіт і послуг за державні кошти такими, що втратили силу, і затвердив нове положення про держзакупівлі.
Нове положення про держзакупівлі практично дублює тимчасове положення про держзакупівлі, визнане Конституційним Судом неконституційним.
Єдиною зміною є обмеження 10 днями терміну узгодження замовником з Міністерством економіки процедури держзакупівлі в одного учасника.
Раніше цей термін не обмежувався.
Як повідомляло агентство, Конституційний Суд визнав неконституційною постанову Кабміну № 274 "Про здійснення закупівель, товарів, робіт і послуг за державні кошти" від 28 березня, якою уряд затвердили тимчасове положення про держзакупівлі.
Крім того, КС визнав неконституційним абзац 2 пункти 2 заключних положень закону "Про визнання закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" від 20 березня 2008 рік №150-VI таким, що втратив чинність.
Відповідно до рішення КС, правовідносини зі встановлення правил конкуренції в сфері держзакупівель повинні регулюватися і визначатися винятково законами, а вони врегульовані підзаконним актом - постановою уряду.
Наприкінці березня Кабмін затвердив тимчасове положення про проведення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.
20 березня Рада скасувала закон "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" і доручила уряду затвердити тимчасове положення про держзакупівлі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас