ЄБРР обіцяє на період кризи підтримку банкам, в яких є акціонером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР обіцяє на період кризи підтримку банкам, в яких є акціонером

Валюта
750
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) пообіцяв на період кризи підтримку тим фінансовим інститутам, акціонером яких він є.
"Там, де в банку є пакет акцій, а це близько 100 банків і небанківських фінансових інститутів, він буде, якщо буде потреба, використовувати свої позиції в радах директорів і свій капітал для надання додаткової підтримки", - говориться в листі голови ЄБРР Томаса Мирова раді директорів банку.
Разом з тим ЄБРР не є кредитором "останньої інстанції", і у випадку фінансової неспроможності того чи іншого банку його участь обмежиться наданням експертної допомоги і сприянням у залученні нових партнерів, відзначає Миров.
ЄБРР входить до складу акціонерів багатьох російських банків, зокрема, Транскапіталбанку, "Кедра", "СКБ-банку", "Спурта" та інших.
Миров, що вступив у посаду голови ЄБРР у липні цього року, зараз перебуває з візитом у Росії.
Основна думка, з якою Миров звернувся до представників акціонерів ЄБРР у своєму листі, - необхідність надати підтримку країнам Східної та Центральної Європи, що опинилися в складній ситуації через світову кризу.
"Ми закликаємо фінансово сильні країни підтримати більш слабких сусідів", - пише президент ЄБРР. "Європейські країни одержували вигоди від зростання в Східній і Центральній Європі та постраждають, якщо економічна стабільність регіону буде зруйнована. З огляду на значну роль банків ЄС у банківському секторі регіону, особливо важливо, щоб ініціативи з підтримки цих банків "вдома" ураховували вплив кризи на їх іноземні дочірні структури", - відзначив Миров.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас