НБУ: Надання МВФ допомоги Україні не буде залежати від часу проведення виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Надання МВФ допомоги Україні не буде залежати від часу проведення виборів

Валюта
765
Надання Міжнародним валютним фондом (МВФ) допомоги Україні не буде залежати від часу проведення виборів, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ).
"В офіційному повідомленні МВФ відзначається, що допомога МВФ Україні не буде залежати від часу проведення виборів", - говориться в повідомленні.
При цьому НБУ відзначає, що візит в Україну місії МВФ відбувся в контексті намірів Фонду надавати підтримку країнам-членам МВФ із перехідними економіками.
Як повідомлялося, на минулому тижні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що МВФ готовий надати Україні спеціальний кредит для стабілізації фінансової системи в розмірі $3-14 млрд. Разом з тим прем'єр підкреслила, що МВФ складно вести відповідні переговори з Україною на тлі пропозицій про дострокові парламентські вибори.
Востаннє Україна отримала кошти від МВФ у вересні 2001 року за програмою розширеного фінансування EFF. У березні-2004 МВФ затвердив для України річну програму співробітництва "попереджаючий stand-by ", що передбачала можливість звернення за кредитом на суму близько $605 млн у випадку погіршення платіжного балансу, але ці кошти так і не були затребувані владою країни.
За даними Мінфіну України, гарантований державою борг перед МВФ на 1 вересня 2008 року становив $247,911 млн, або 1,43% від його загальної суми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас