Ієна і долар слабшають проти основних світових валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна і долар слабшають проти основних світових валют

Валюта
1281
Ієна в понеділок 20 жовтня слабшає на торгах в Азії, тому що скоординовані дії урядів і центральних банків провідних країн з надання грошової ліквідності фінансовим ринкам, викликають в інвесторів упевненість, що пік фінансової кризи вже пройдений. Долар також слабшає на тлі очікувань виступу голови Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке зі звітом про фінансову ситуацію.
Інвестори починають знову відкривати позиції в carry trade на тлі зниження напруженості в кредитному секторі, тому що сподіваються на те, що основна фаза кризи вже пройдена. Цьому сприяли дії монетарної влади Європи і США, які виділили на боротьбу із кризою ліквідності $1,8 трлн. та $700 млрд. відповідно. Позитивним сигналом для інвесторів також стало зниження вартості кредитних коштів в Азії. Тримісячна ставка Сінгапуру (Sibor) знизилася на 27 пунктів до 4,2% слідом за повідомленням про те, що Центробанк Південної Кореї виділив $30 млрд. для забезпечення ліквідності та підтримки фінансового стану провідних банків країни.
Долар слабшає проти євро і британського фунта напередодні виступу голови, під час якого, швидше за все, відзначить зрослі ризики уповільнення економіки на тлі падіння промислового виробництва та тривалого зниження активності в будівельному секторі. У зв'язку з цим інвестори очікують подальшого зниження дисконтної ставки в США. Ф'ючерси, що відображають динаміку зміни процентної ставки по федеральних фондах, демонструють 100%-ву ймовірність, що ФРС на засіданні 29 жовтня знизить ставку по федеральних фондах на 25 базисних пунктів до 1,25%.
Станом на 9:00 індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість долара відносно “кошика” із шести основних валют світу, торгується на рівні 82,32 у порівнянні із ціною закриття п'ятниці 82,56. Пара EUR/USD торгується на рівні 1,3470 у порівнянні із ціною закриття п'ятниці 1,3410. Пара GBP/USD торгується на рівні 1,7368 у порівнянні із закриття п'ятниці 1,7281. Пара USD/JPY торгується на рівні 101,98 у порівнянні із закриття п'ятниці 101,67.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас