Європейські компанії стурбовані фінансовим здоров'ям постачальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські компанії стурбовані фінансовим здоров'ям постачальників

Казна та Політика
459
Великі європейські компанії усе сильніше тривожаться із приводу фінансового здоров'я своїх постачальників, пише Financial Times.
Галузі від автомобіле- і авіабудування до виробництва електричного та будівельного обладнання говорять, що питання про те, чи виживуть їхні постачальники, є їхньою головною турботою.
"Немає потреби говорити, що ми пильно стежимо за фінансовим здоров'ям наших постачальників", - заявив генеральний директор автомобілебудівного гіганта Porsche Венделін Відекінг.
Директор іспанської компанії Ormazábal, що виробляє комплектуючі для електричного обладнання, Гільєльмо Аманн додав: "Це найважливіша із проблем, що стоять перед нами. Над деякими постачальниками нависла загроза припинення платежів. Чим менша компанія, тим вищий ризик, що вона, можливо, не переживе кризу".
Генеральний директор французького виробника оборонної електроніки Thales Дені Ранке заявив: "Якщо в мене є одна проблема, то саме ця".
У результаті компанії змушені вживати екстраординарних заходів з підтримки своїх постачальників. Аерокосмічна група EADS у жовтні допомогла одному зі своїх постачальників, компанії Latécoère, подолати проблеми з ліквідністю.
Інші топ-менеджери висловлюють припущення, що компанії можуть поглинути деяких постачальників. Менеджер одного з німецьких автомобілебудівників сказав: "Якщо у важливого постачальника дійсно почнуться проблеми, можливо, нам буде простіше купити його, ніж дозволити йому збанкрутувати".
Герберт Дісс директор автомобілебудівника BMW із закупівель, вважає можливим рішенням підвищення цін на деякі комплектуючі на певний період, однак, підкреслив він, подібні заходи повинні бути винятком, а не правилом.
Аманн заявив, що Ormazabal пропонує підтримку деяким зі своїх постачальників. "Ми намагаємося допомогти їм з фінансової точки зору, оскільки у фінансовому відношенні ми набагато сильніші від багатьох з них".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас