Угорщина знизила прогноз економічного зростання на 2009 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина знизила прогноз економічного зростання на 2009 рік

267
Угорщина знизила прогноз збільшення своєї економіки на 2009 рік. Одночасно кредитне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг Угорщини зі "стабільного" на "негативний".
Міністр фінансів Угорщини Янош Верес оголосив, що зростання угорської економіки наступного року складе 1,2%, а не 3%, як уряд прогнозував раніше. У коментарі Fitch із приводу зниження рейтингу країни говориться про "вплив глобальної фінансової кризи та ймовірність рецесії в єврозоні". Після зниження рейтингу національна валюта Угорщини впала до 273 форинтів за євро.
Угорські банки та аналітики прагнуть розвіяти тривоги із приводу впливу кредитної кризи на економіку країни. Голова національної банківської асоціації заявив, що у фінансовому секторі очікується уповільнення, але не колапс.
"Якість портфелів погіршується і буде погіршуватися, однак банки працюють зі значним прибутком, що створює гарний буфер", - заявив Петер Фелшуті.
Він відкинув припущення, що Угорщина може розділити долю Ісландії, де уряд націоналізував три найбільші банки.
"Аналогія з Ісландією неправомірна, - підкреслив Фелшуті. - Подібності практично нема".
Аналітик Capital Economics Ніл Ширінг заявив: "Проблеми в Угорщині зовсім не такі гострі, як в інших країнах регіону, таких як Україна, держави Балтії і Балкан, де дефіцит зовнішньої торгівлі значно більший, ніж в Угорщини".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас