Renault зацікавлений у купівлі компанії Jeep — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault зацікавлений у купівлі компанії Jeep

225
Приватний інвестиційний фонд Cerberus Capital Management веде переговори із французьким автовиробником Renault та американською компанією General Motors про частковий або повний продаж концерну Chrysler.
Компанія Renault, насамперед, зацікавлена в придбанні бренду Jeep. Таким чином, Renault має намір повернути собі контроль над цією маркою, що вона разом з корпорацією American Motors в 1987 році продала Chrysler. У свою чергу GM замість повної покупки Chrysler може купити лише деякі з активів американського концерну, наприклад, підприємства з випуску мінівенів і заводи, що розташовуються в Мексиці, що займаються виробництвом вантажівок.
Під час переговорів між Cerberus та GM також обговорюється можливість придбання "Крайслером" решти 49 відсотків акцій фінансового підрозділу General Motors - GMAC. За однією з версій, GM може обміняти свою частку в GMAC на деякі з активів Chrysler. Крім того, Cerberus планує позбутися від компанії Mopar і фінансового відділення Chrysler Financial. Як відзначають джерела Reuters, на даний момент Cerberus вигідніше продавати свої активи окремо. Реалізуючи їх окремо один від одного, власник Chrysler може виручити набагато більше коштів, ніж продавши їх разом.
Варто додати, що переговорам та оцінці активів Chrysler зараз заважає нестабільна ситуація на світових фінансових ринках і неприступність кредитних ліній.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас