Кабмін має намір вжити заходів щодо запобігання підвищенню цін на ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір вжити заходів щодо запобігання підвищенню цін на ліки

170
Кабінет Міністрів має намір вжити заходів щодо запобігання підвищенню цін на ліки.
Про це сказав прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи позачергове засідання уряду.
Тимошенко підкреслила, що підвищення цін на деякі ліки за останнім часом є необґрунтованим, і вона вже попередила представників аптечних мереж і постачальників імпортних ліків, що уряд має намір вжити заходів.
Зокрема, вона повідомила, що Кабмін має намір увести 10% обмеження на надбавку на оптові ціни певних видів ліків, а також увести обмеження на надбавку в роздрібних мережах продажу ліків.
Тимошенко зазначила, що у разі, якщо після прийняття відповідних документів контролюючими органами буде виявлено порушення, то ті аптеки, у яких вони будуть виявлені, будуть закриватися.
Тимошенко підкреслила, що до необґрунтованого підвищення цін на ліки причетні певні політичні сили, і у разі, якщо протягом 3-4 днів ситуація не виправиться, вона пообіцяла, що оприлюднить прізвища політиків, причетних до сформованої ситуації.
Як повідомляло агентство, Антимонопольний комітет порушив справу за фактом одночасного підвищення на 50% цін на деякі медичні препарати.
Тимошенко просить Генеральну прокуратуру розслідувати необґрунтоване, на її думку, підвищення цін на ліки підприємствами, що реалізують цю продукцію оптом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас