Уоррен Баффет під час кризи скуповує акції американських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Баффет під час кризи скуповує акції американських компаній

979
Мільярдер, генеральний директор Berkshire Hathaway Inc. Уоррен Баффет у своїй статті New York Times, опублікованій 17 жовтня, заявив, що скуповує акції американських компаній.
"Фінансова система, як у Сполучених Штатах, так і за їхніми межами перебуває в занепаді. Більше того, її проблеми починають відображатися на стані світової економіки й не просто відображатися, а вирувати. У короткостроковій перспективі безробіття буде рости, ділова активність падає, а основні тенденції лякають. І тем не менш я купую акції американських компаній. І це мої особисті кошти, про які говорю я, той, хто не мав раніше ніяких акцій, крім облігацій держпозики США. Якщо ціни й далі будуть виглядати привабливими, то незабаром всі мої активи, не пов'язані з Berkshire Hathaway, будуть на 100% вкладені в американські цінні папери", - пише Баффет.
Свої дії Баффет пояснює в такий спосіб: "Я додержуюся простого правила: будь обережний, коли інші жадують, і будь жадібний, коли інші обережнічають".
"Однак, цілком імовірно, що ринок кинеться вгору, можливо, дуже швидко, ще до того, як покращиться настрій інвесторів або стан економіки".
Баффет, сказав, що, хоча інвесторам і варто проявляти обережність, але сумніватися в блискучих довгострокових перспективах багатьох великих американських компаній не доводиться.
На його думку, найбільші компанії "будуть ставити нові рекорди прибутку через п'ять, десять і двадцять років".
"Мені не подобається висловлювати думку щодо фондового ринку. І я знову підкреслюю, що в мене немає ідей щодо того, що повинен робити ринок у короткостроковій перспективі. Проте, я додержуюся правила власника ресторану, який розмістив свій заклад у спустілому банківському будинку й вивісив рекламу: "Розмістіть ваші роти там, де були ваші гроші". Сьогодні мій рот і мої гроші голосують за акції," - підбиває підсумок Баффет.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас