Половина населення Землі живе на 2 дол. на день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина населення Землі живе на 2 дол. на день

329
Сьогодні у світі проходить Міжнародний день боротьби з бідністю, у рамках якого, як очікується, у багатьох країнах пройдуть акції протесту.
День боротьби з бідністю проходить із ініціативи ООН і покликаний привернути увагу до проблем незаможних.
Торік у заходах у рамках Дня боротьби з бідністю взяли участь 43 мільйона людей.
За даними ООН, близько трьох мільярдів людей - тобто майже половина населення Землі - живуть менше, ніж на два долари на день, передає Бі-бі-сі.
Цього року День боротьби з бідністю збігся зі світовою фінансовою кризою, що посилюється. У зв'язку із цим Індія і Бразилія - головні країни, що розвиваються, планети - закликали не допустити, щоб бідні люди платили за помилки багатих.
Відповідно до планів ООН, до 2015 року кількість бідних людей на Землі повинна скоротитися вдвічі. Однак уже зараз скептики називають ці цілі нездійсненними, особливо в більшості країн Африки.
У той же час спостерігачі відзначають, що в таких країнах, як Індія та Китай, економічне зростання сприяло поліпшенню умов життя багатьох людей.
Відповідно до доповіді, оприлюдненої в четвер Міжнародною організацією праці (МОП), незважаючи на мільйони робочих місць, створених у світовій економіці з початку 1990-х років, розрив у добробуті між багатими і бідними стає усе більшим.
Як говориться в документі, з 1990 по 2007 рік рівень зайнятості працездатного населення планети виріс на 30%. Однак за цей же період розрив у доходах 10% найбільш забезпечених шарів і 10% найбідніших виріс на 70%.
Разом з різницею в добробуті багатих і бідних усе більш помітним стає контраст між доходами топ-менеджерів компаній і середніх працівників. Приміром, у США в 2007 році виконавчі директори 15 найбільших компаній одержували в 520 разів більше, ніж середній працівник. В 2003 році цей розрив становив 360 разів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас