Найбільший у світі виробник окостів може збанкрутувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший у світі виробник окостів може збанкрутувати

745
Найбільший у світі виробник курячих окостів Pilgrim's Pride опинився на грані банкрутства і може бути виставлений на продаж. Про це пише газета The Wall Street Journal.
Причиною можливого банкрутства стали високі ціни на корми для курей і вартість, що знизилася, м'яса птиці. Крім того, за підсумками третього кварталу 2008 року збиток Pilgrim's Pride склав 53 мільйона доларів.
За даними WSJ, засновник компанії Лонні Пілгрім проводить переговори з потенційними інвесторами, серед яких кілька інвестиційних фондів і приватних компаній. Лонні Пілгріму належить близько 34 відсотків акцій компанії загальною вартістю 100 мільйонів доларів. В екстреному випадку пакет Пілгріма може бути виставлений на продаж.
Проте, керівництво Pilgrim's Pride вважає, що надія на збереження працездатності компанії все-таки є. Протягом останніх декількох місяців витрати на зерно, що використовується як корм для курей, значно знизилися. Із середини літа 2008 року вартість зерна зменшилася на 50 відсотків до менш ніж чотирьох доларів за бушель (35,23 літра). За деякими оцінками, відновитися виробникам м'яса птиці, включаючи Pilgrim's Pride, допоможе скорочення обсягів виробництва і збільшення цін на їхню продукцію.
Pilgrim's Pride була заснована в 1946 році і починала свій бізнес як мережа продуктових магазинів. Зараз у компанії працює близько 50 тисяч людей, а обсяг продажів за підсумками 2007 року склав близько 5 мільярдів доларів. Акції Pilgrim's Pride на Нью-Йоркській фондовій біржі торгуються на позначці 3,23 долари за штуку. Це на 90,29 відсотка менше, ніж рік тому. Капіталізація компанії становить 239 мільйонів доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас