FT: У кризі винна відсутність правил на вільних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: У кризі винна відсутність правил на вільних ринках

316
Голова "Руху підприємств Франції" (MEDEF) Лоранс Парізо заявила, що світові уряди повинні відмовитися від надмірного регулювання компаній у своїх спробах упоратися із труднощами, які спричинила поточна фінансова криза.
В інтерв'ю діловій газеті The Financial Times пані Парізо попередила, що відхід убік від ринку вільної торгівлі може привести глобальну економіку до серйозних проблем. "Історія показує, що зростання відбувається завдяки вільній торгівлі і наданню людям можливості для інновацій. Не можна послабляти наші компанії. Провина за те, що трапилося, лежить не на вільних ринках, на яких відсутні правила. Вся справа у відсутності правил", - сказала пані Парізо.
Надмірне регулювання або будь-які інші спроби збільшення податкового тягаря на компанії для фінансування планів порятунку тільки збільшать негативні наслідки кризи на економіку. "Сьогодні ми перебуваємо в рецесії - можливо, не в академічному сенсі цього слова. Але наші компанії скорочують робочі місця та обсяги інвестицій, а також ставлять під сумнів виділення грошей на дослідження", - говорить фахівець.
У зв'язку з цим можна згадати, що на саміті, що відбувся в четвер у Брюсселі, лідерів країн-членів ЄС було вирішено узятися за радикальну реформу Бреттон-Вудської системи міжнародних інститутів з метою жорсткості дисципліни світового фінансового ринку.
У цей час основними міжнародними організаціями, у чиї обов'язки входить глобальне керування світовою економікою, є Міжнародний валютний фонд, Світовий банк і Світова організація торгівлі. За словами президента Франції Ніколя Саркозі, які наводить видання "Новые Известия", структура та функції цих організацій можуть "радикально змінитися".
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас