В епоху нестабільності жінкам рекомендують виходити заміж тільки з розрахунку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В епоху нестабільності жінкам рекомендують виходити заміж тільки з розрахунку

1235
Газета The Times опублікувала під заголовком "Шлюби з розрахунку - нова тенденція для західних жінок, що шукають свого нареченого?" бесіду кореспондента Пенні Уорк із письменницею Рівою Сет, що написала книгу "Усе починається зі шлюбу: чому можуть навчитися наші сучасники за мудрими завітами традиції шлюбу з розрахунку".
Ріва Сет запевняє: історія її заміжжя тільки здається проявом огидної ощадливості - нехай навіть вона заздалегідь прикинула, який повинен бути її потенційний чоловік і ходила на всі вечірки до однієї своєї колеги як на роботу, поки не познайомилася з відповідною людиною і на сьомому побаченні обручилася з ним.
Уорк нагадує, що уявлення про шлюб як апофеоз романтичної любові - явище відносно нове, існуюче всього-то років 500. "Але чому ми повинні від нього відмовлятися? У своїй книзі Сет запевняє: якщо дбайливо працювати над всіма елементами шлюбу, любов виникне і розростеться. Вона посилається на приклад власних батьків, які одружилися в Індії з волі своїх кланів і прожили разом 33 роки". Сет також опитала більше 300 жінок, які вийшли заміж за людей, відібраних їхніми батьками, і черпає в цих бесідах свої аргументи.
"За даними Сет, такі союзи розпадаються в 5-7% відсотках випадків (тоді як у Великобританії 40% шлюбів закінчуються розлученням), а дослідження, проведене в 2005 році, показало: згодом пари, що уклали шлюб з батьківської волі, говорять, що досить задоволені і щасливі".
Сет також підкреслює, що головне завдання в шлюбі з розрахунку - створити сприятливий ґрунт для відданості один одному, що і стане фундаментом шлюбу, а веселощі, збудження або жагучий статевий потяг - справа другорядна. "Мова йде про те, щоб знаходити людей з подібною біографією, у яких повинні бути схожі плани на майбутнє, а також розуміння того, що сформувало партнера".
Фахівець із виявлення соціальних і ринкових тенденцій - Меріен Солцмен з Нью-Йорка - вважає: у період економічних потрясінь настільки прагматичний підхід доречний.
Солцмен також стверджує, що "розлучення обходиться дуже дорого - і на практичному рівні, і в емоційному, і у фінансовому сенсі, і цей фактор теж вселяє в людей спрагу більшої визначеності. Сорок років тому люди рідко знаходили собі чоловіків і дружин за межами своїх маленьких громад, а громада добре справлялася із завданням зміцнення цінностей і зв'язків. Наше суспільство зробилося рухливим, але те, що мені миле сьогодні ввечері, напевно не буде добре для мене через півроку або шість років. Тепер люди прагнуть більшої сталості, стабільності, розмірених ритуалів".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас