Експерт: Людство може виловити всю рибу на планеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Людство може виловити всю рибу на планеті

740
Чисельність риби у світовому океані може катастрофічно скоротитися, якщо людство не припинити виловлювати більше риби, ніж зможе спожити. Це заявив президент скандинавської дослідницької компанії SINTEF Fishery and Agriculture Карл Андреас Алмос.
За його словами, існує величезна прірва між світовою потребою в рибі і тим її обсягом, що людство здатне добути. Саме тому необхідно змінити політику відносно рибальського промислу, однак цьому може перешкодити збільшення чисельності населення Землі, що невід'ємно спричиняє зростання потреби в їжі.
"У середньому людина споживає 15-16 кг риби на рік. Якщо ми продовжимо вживання рибних продуктів у такому обсязі, через 20 років нам потрібно подвоїти обсяг риби, вирощуваної на рибницьких підприємствах", - вважає Алмос.
На його думку, існує два тісно зв'язаних між собою необхідних аспекти збалансованого розвитку сільського господарства і рибництва.
Відповідно до першого, необхідно виробити технологію більш селективного і дбайливого лову морських мешканців, щоб уможливити природне збільшення їхньої популяції. Він також відзначив, що при цьому необхідно відмовитися від використання великого рибальського флоту, що споживає багато енергії.
Іншим аспектом, за словами експерта, є підвищення ефективності сільськогосподарського сектора. За його даними, різниця між виробництвом риби в 1980-м року і очікуваною потребою в рибних товарах до 2030 року складе 60-70 мільйонів тонн риби, вирощеної на рибницьких господарствах.
При цьому необхідно припинити використання риби, виловленої в морі, як корму для інших вирощуваних видів риб. Виловлена в морі риба повинна ставати їжею тільки для людини, відзначив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас