Молдавія злякалась власних гастарбайтерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдавія злякалась власних гастарбайтерів

956
У Кишиневі росте напруга. Економісти побоюються, що світова фінансова криза зменшить попит на працю молдавських гастарбайтерів, і вони в масовому порядку потягнуться назад на батьківщину.
На думку постпреда Міжнародного валютного фонду (МВФ) у Молдавії Йохана Матісена, повернення гастарбайтерів негативно вплине на грошові суми, що переказуються ними, і викличе зниження продажів у країні. Через збитки в молдавських імпортерів і торговельних мереж виникнуть труднощі з рекредитуванням і поверненням банківських позик, відбудеться зниження збирання податків.
За перші вісім місяців 2008 року молдавани, що працюють за кордоном, перевели на батьківщину понад мільярд доларів. Це більш ніж на 50% перевищує показник аналогічного періоду 2007 року, коли в Молдавію надійшло порядку $725 млн.
Більшість гастарбайтерів (57%) працюють у Росії, інші - в Італії, Португалії, Греції та інших країнах ЄС.
Віце-прем'єр, міністр економіки та торгівлі Молдавії Ігор Додон стверджує, що в уряду є план дій на випадок масового повернення гастарбайтерів. "Ми перепрофілюємо цих людей для роботи в сфері малого бізнесу", - цитують його слова "Вести".
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас