Комісара ЄС підозрюють в корупційних зв'язках з Олегом Дерипаскою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісара ЄС підозрюють в корупційних зв'язках з Олегом Дерипаскою

Кримінал
512
З'явилися нові свідчення того, що лорд Пітер Мандельсон, займаючи посаду комісара ЄС з торгівлі, принаймні, двічі обідав з російським мільярдером Олегом Дерипаскою під час своїх візитів у Москву, повідомляє Daily Telegraph.
Перший такий обід відбувся в кафе "Пушкін", у якому взяв участь також голова хедж-фонду Натаніель Ротшильд і Герман Греф, що займав тоді посаду міністра економічного розвитку та торгівлі Росії.
Інший обід відбувся пізніше, на якому Мандельсон і Дерипаска обговорювали і сперечалися про різні проблеми світової економіки. Деталі двох зустрічей Мандельсона з російським олігархом були розкриті помічником комісара ЄС Бенджаміном Вегг-Проссером, що був учасником цих обідів.
Вегг-Проссером необачно розкрив подробиці "дружби" Мандельсона і Дерипаски.
Помічник високопоставленого чиновника ЄС, що нині живе в Росії, згадує: "В одну з недавніх бізнес-поїздок у Москву, Пітер провів весь день на нашій дачі. Ми хотіли відправитися на прогулянку, однак на вулиці був мінус 20 градусів, так що ми дійшли тільки до кінця стежки і повернулися назад. Увечері ми відправилися в Москву, щоб повечеряти з Дерипаскою".
Член парламенту Великобританії, що представляє консервативну партію, Саед Камаль уже направив запит в Єврокомісію щодо того, чи не створюють неформальні зв'язки Мандельсона конфлікт інтересів." Це нечувано. Факти, що відкриваються, створюють усе більше і більше питань. Стають відомі все нові і нові подробиці і він (Мандельсон) повинен все це пояснити", - заявив Камаль.
При цьому наполягають, щоб Мандельсон представив докладний звіт про всі свої зустрічі протягом 12-ти місяців для того, щоб визначити, чи відбувалися вони зі службової необхідності чи були приватною ініціативою єврокомісара.
Нагадаємо, що раніше інший член британського парламенту Хьюго Свайр (Hugo Swire) попросив палату громад провести серйозне розслідування щодо зв'язків Мандельсона і Дерипаски.
Тоді приводом для них стали повідомлення про те, що Мандельсона бачили цього літа у Корфу на вечірці на борту розкішної яхти російського мільярдера Queen K біля грецького острова Корфу.
Повідомлялося також про почате спільне розслідування влади США і Великобританії відносно Дерипаски. ФБР ще в 2006 році зажадала анулювати його американську візу у зв'язку з підозрою у зв'язках з організованою злочинністю. Сам Дерипаска категорично відкинув ці припущення.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас