Аналітики: Курс євро відносно долара до кінця ц.р. перевищить 1,4 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Курс євро відносно долара до кінця ц.р. перевищить 1,4

Валюта
1626
Курс євро відносно долара до кінця поточного року перевищить 1,4. Таку думку висловили аналітики Erste Group.
Наступного року, за їх прогнозом, у зв'язку з великими об'ємами фінансування, долар трохи підніметься в ціні, не дивлячись на макроекономічні показники. У зв'язку з погіршенням економічних прогнозів, експерти чекають, що Федеральна резервна система знижуватиме ставки, і перше зниження відбудеться ще до кінця цього року.
Аналітики відзначають, що коливання курсу EUR/USD було повністю визначене посиленням фінансової кризи, в результаті якої позиції американської валюти зміцнилися. Під час коротких періодів відносної стабілізації на фінансовому ринку спостерігалося тимчасове ослаблення долара. Аналітики Erste Group називають декілька причин, з яких долар "виграє" в умовах світової фінансової кризи: у загальній ситуації недовіри до ринку американський долар сприймається як найбільш надійна валюта, в результаті компанії скорочують ризики, переміщаючи капітал від менш поширених валют до американського долара. Крім того, на позиції долара впливає брак ліквідності американської валюти на світових фінансових ринках.
Проте, оскільки різниця в процентних ставках не змінилася, євро все ще демонструє вигідніший курс. До того ж, дефіцит поточного рахунку США дуже високий, що ставить американську економіку в залежність від вливання зовнішнього капіталу, відзначають аналітики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас