Куба оцінила свої поклади нафти у 20 млрд барелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куба оцінила свої поклади нафти у 20 млрд барелів

Енергетика
397
Державна нафтова компанія Куби Cubapetroleo (Cupet) оголосила, що оцінні запаси нафти на шельфових родовищах країни в Мексиканській затоці перевищують 20 мільярдів барелів. Про це повідомляє агентство BBC News.
За словами представника Cupet, видобуток нафти на цих родовищах може початися вже в середині 2009 року. У випадку, якщо оцінки запасів підтвердяться, Куба може ввійти у двадцятку країн з найбільшими нафтовими резервами.
За оцінкою американської геологічної служби (US Geological Survey), на кубинській частині шельфу Мексиканської затоки, може розташовуватися до дев'яти мільярдів барелів нафти і 21 трильйон кубометрів природного газу.
Сьогодні Куба виробляє 60 тисяч барелів нафти на день. В 2007 році цей показник досягав 72 тисячі барелів на день, при цьому споживання Кубою нафти становило 204 тисячі барелів щодня.
За 2006 рік доведені запаси нафти в Куби становили 259 мільйонів барелів. Для порівняння, запаси Венесуели перевищували 75 мільярдів барелів.
Нагадаємо, що 7 вересня кубинська влада звернулася із проханням до США тимчасово послабити торговельне ембарго у зв'язку зі стихійним лихом на острові.
Парламент Куби закликав країни світу вимагати від Конгресу та уряду США припинення торгово-економічної блокади Острова Свободи.
За даними Гавани, за майже 50 років, протягом яких США здійснюють блокаду, Куба зазнала економічної шкоди в розмірі більше 93 млрд доларів. Останній рік виявився найважчим для країни щодо цього через жорсткість політики США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас