Росія може стати другим експортером зерна у світі після США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може стати другим експортером зерна у світі після США

Аграрний ринок
542
Росія, що уже зараз займає третій рядок у списку світових експортерів зерна, може піднятися ще на один і стати другим після США постачальником зерна на світовий ринок.
Як повідомляється в прес-релізі Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) з посиланням на прогнози ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН), щорічне виробництво зерна в Росії може вирости до 126 млн тонн, якщо в обіг буде введена не оброблювана в цей час земля. "У цьому випадку Росія може зайняти другий рядок у рейтингу експортерів зерна після США", - відзначається в прес-релізі.
Відповідно до прес-релізу, очікуваний в 2008 році в Росії врожай складе 96 млн тонн зерна.
Однак Мінсільгосп РФ прогнозує збір в обсязі 100-102 млн тонн.
ЄБРР і ФАО також вважають, що введення в обіг 23 млн га земель сільськогосподарського призначення, занедбаних в останні десятиліття в Росії, Казахстані та Україні, може дати серйозний поштовх для розвитку сільського господарства в цих країнах. Повернення частини землі можливо без високих капітальних витрат, відзначається в прес-релізі. Зокрема, близько 13 млн га, з яких близько 6 млн га розташовані в Росії, можуть бути повернуті в орний фонд без особливих вкладень у підготовку цієї землі.
Як повідомляється в прес-релізі, до теперішнього часу ЄБРР інвестував близько 5 млрд євро в реалізацію близько 400 проектів в агробізнесі у всіх 29 країнах, де працює банк. У тому числі в Росії банк вклав близько 1 млрд євро в більш ніж 40 інвестиційних проектів в аграрному секторі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас