У КМДА покладають на уряд провину за негативний прогноз, що привласнило столиці рейтингове агентство S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА покладають на уряд провину за негативний прогноз, що привласнило столиці рейтингове агентство S&P

334
У КМДА заявляють, що головною причиною негативного прогнозу рейтингу столиці, що був визначений міжнародним рейтинговим агентством Standard&Poor's, є непродумана фінансова політика уряду.
Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, за словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, "рейтинг нашого міста буде виведений зі списку CreditWatch після того, як з нього буде виведений рейтинг України. Якщо будуть знижені показники в цілому по країні, то автоматично і столиця не зможе мати більш високі показники. Така оцінка може бути викликана, у першу чергу, нестабільною фінансовою політикою українського уряду та збільшенням рівня інфляції в країні. Я сподіваюся, що зниження рейтингів не відіб'ється на привабливості інвестиційного клімату столиці - принаймні, столична влада зробить для цього все можливе".
Д.Басс відзначив, що для збільшення інвестиційної привабливості столиці України київська влада розробила програму розвитку міста, що передбачає будівництво нових стратегічних об'єктів, розвиток інфраструктури, поліпшення рівня життя киян. Заступник голови КМДА сподівається, що зусилля столичної влади не будуть даремними через непрофесійні дії уряду. "Мати позитивні рейтинги міжнародних рейтингових агентств для нас дуже важливо, адже вони відображають можливість і готовність столиці вчасно та у повному обсязі здійснювати розрахунки по боргових зобов'язаннях. Позитивний рейтинг сприяє одержанню більш дешевих іноземних кредитів й активному залученню інвестиційних коштів, які направляються на розвиток інфраструктури міста: будівництво метро на Троєщину, придбання нового рухомого складу комунального пасажирського транспорту, будівництво нових закладів освіти та охорони здоров'я", - відзначив Д.Басс.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас