GM і Chrysler активізують переговори про можливе злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM і Chrysler активізують переговори про можливе злиття

268
General Motors Corp. (GM) і Chrysler LLC, гіганти автомобільної галузі США, активізують переговори про злиття на тлі підтримки з боку потенційних кредиторів, повідомляє газета The Wall Street Journal.
GM, як очікується, оголосить про негативні результати за III квартал поточного року. Зараз компанія намагається знайти нові джерела фінансування і буде прагнути укласти угоду до кінця жовтня, стверджують поінформовані джерела.
Великі банки, історія відносин яких з обома компаніями нараховує не одне десятиліття, наприклад J.P.Morgan Chase & Co., також з нетерпінням очікують завершення угоди, що, на їхню думку, повинна знизити напруженість в автомобільній галузі.
J.P.Morgan та Citigroup Inc. є представниками Chrysler і її найбільшого акціонера Cerberus Capital Management, Morgan Stanley та Evercore Partners представляють інтереси GM.
На даному етапі структура угоди усе ще залишається неясною, відзначає The Wall Street Journal з посиланням на джерела, ознайомлені з перебігом переговорів. Деякі члени ради директорів GM ставляться до цієї ідеї вкрай скептично. Проте керівництво компанії в цілому привітає злиття з Chrysler.
Аналітики називають цю угоду "жестом розпачу", безнадійною спробою зробити хоч щось в умовах кризи, але для GM вона є можливістю заощадити $10 млрд у результаті синергії витрат та одержати доступ до резервів Chrysler, що оцінюються в $11 млрд.
Представники обох компаній відмовилися прокоментувати хід переговорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас